Naar inhoud
  • RSS
Nieuwsoverzicht

G L A S W E R K in Fort 5

Dit nieuwsbericht is niet actueel.
campagnebeeld G L A S W E R K in Fort 5

Glas is de link tussen zes kunstenaars die tentoonstellen in KUNSTWERK, een unieke locatie voor hedendaagse beeldende kunst in het binnenfort van Fort 5.

Luc De Bruyne, Karel Engels, Liliane Jongen, Jeanine Van Durme, Myriam Vanderbiesen en Christine Vanoppen gaan de uitdaging aan om een interactie te creëren tussen de historisch exclusieve architectuur en hedendaagse glaskunst.

Luc De Bruyne, Karel Engels, Liliane Jongen, Jeanine Van Durme, Myriam Vanderbiesen en Christine Vanoppen stellen tentoon in KUNSTWERK.

Zoals de titel laat vermoeden, is de link tussen hen het materiaal GLAS.
Ze maken gebruik van verschillende technieken: zandgegoten glas, vormgesmolten glas, glaspasta, floatglas vormgegeven door UV-verlijming en werk aan de brander met borrosilicaatglas, waardoor je een geheel eigen karakter krijgt en het glas zich telkens anders toont.

Een tweede link die vervat zit in de titel is WERK.
De exposanten kennen elkaar van de opleiding 'Glaskunst' aan de Academie voor Beeldende Kunsten Berchem. De passie voor glas, gedrevenheid, vriendschap en motivatie brachten docenten en studenten samen voor deze groepstentoonstelling.

GLASWERK vindt plaats in KUNSTWERK, een unieke locatie voor hedendaagse beeldende kunst, die zich situeert op de eerste verdieping van het binnenfort van Fort 5.
De locatie vormde een uitdaging om een interactie te creëren tussen de historisch exclusieve architectuur en hedendaagse glaskunst.

Je kan de tentoonstelling gratis bezoeken van 16 september tot 15 oktober 2017:
- zaterdag en zondag van 14 tot 18 uur;
- weekdagen op afspraak: 0477 33 23 55.

Je bent ook welkom op de vernissage op zaterdag 16 september 2017 om 15 uur: inleiding door Geertje Bruyninckx, directrice van de ABK Berchem en muzikaal intermezzo door Xander Nichting.


Meer weten?
- Cultuurdienst, Gemeenteplein 1, Edegem, tel. 03 289 26 50 of e-mail: huis.hellemans@edegem.be.
- Orfeoproducties, www.orfeo.be


“Glaswerk in Fort 5” is een initiatief van Orfeo producties in samenwerking met vzw tentoonstellingshuis Hellemans, dat graag mee zijn schouders zet onder dit “extra muros project”.
Voor een tentoonstelling in Huis Hellemans zelf is het immers nog wachten tot januari 2018, omdat het gemeentebestuur renovatie- en verfraaiingswerken plant in het najaar van 2017.

Datum van het bericht: zaterdag 16 september 2017