Naar inhoud
  • RSS
Nieuwsoverzicht

Bachfestival - Concert Only Bach

Dit nieuwsbericht is niet actueel.
Les Abbagliati

Les Abbagliati: Only Bach, aria’s en sonates van Johan Sebastian.

In dit programma hoor je een bloemlezing van enkele zeldzame triosonates, minder bekende instrumentale passages en aria’s uit bekende cantates. We krijgen Bach ten volle uitgevoerd, in al zijn diversiteit en onovertroffen muzikaliteit.

In 2010 werd het ensemble Les Abbagliati opgericht door enkele oud-studenten van het Koninklijk Conservatorium Brussel. De leden van Les Abbagliati hebben heel wat ervaring opgedaan in de oude muziek door hun medewerking te verlenen aan verschillende internationaal gereputeerde ensembles zoals Il Gardellino, Riccercar Consort, Bach Concentus, Amsterdam Baroque Orchestra, Anima Eterna, l’Ensemble Pygmalion, Concerto Köln en La Petite Bande.


Les Abbagliati zijn gepassioneerd door het ontdekken van het 17de en 18de-eeuwse repertoire. Zij brengen zowel gekende werken van componisten als Bach, Telemann en Couperin, als werken van minder gekende componisten zoals Bononcini, Montéclair of Goldberg, die Les Abbagliati graag voor het voetlicht wil brengen.

Om het publiek op een andere manier kennis te laten maken met deze prachtige muziek werkt het ensemble voor sommige projecten samen met dansers en maakt het gebruik van de barokke gestiek. Dit zorgt voor een uniek visueel aspect en belooft een verfrissende duik in de geschiedenis!

Les Abbagliati geven regelmatig concerten, zowel in België, als in de rest van Europa. In 2011 werden zij geselecteerd als jong ensemble in residentie in het festival van Ambronay waar ze overigens heel wat erkenning verkregen voor hun programma “La Victoire Amoureuse”.

In 2009 waren Les Abbagliati finalist van de wedstrijd IYAP en konden op lof van de jury rekenen. In 2012 mochten Les Abbagliati deelnemen aan de Staten Generaal van de Klassieke Muziek en in 2013 werden zij geselecteerd voor het geven van een showcase voor de REMA (Réseau Européen de Musique Ancienne) te Marseille. Het jaar nadien werden Les Abbagliati geselecteerd voor het SCOOP programma georganiseerd door het Concertgebouw Brugge waarvoor zij het programma Aliens in London uitwerkten. In 2015 waren Les Abbagliati te gast in het gereputeerde festival Internationale Barocktage Stift Melk.

De muzikanten van Les Abbagliati zijn ervan overtuigd dat de essentie van de oude muziek het experimenteren is en het zoeken naar steeds nieuwe elementen in een muziek uit het verleden die zij springlevend wensen!

 

Les Abbagliati :

Soetkin Elbers, zang

NN, traverso

Annelies Decock, viool

Dimos de Beun, klavecimbel

Ronan Kernoa, cello

 

Waar? H. Familiekerk, Kerkplein
Wanneer?
zaterdag 10 juni 2017 om 20.15 uur
Prijs? 16 euro /14 euro (60+) / 12 euro (-26 en Davidsfondsleden)
Abonnement voor de drie concerten in Edegem: 40 euro / 30 euro voor -26 en Davidsfondsleden
Tickets? reservaties via het onthaal van het gemeentehuis van Edegem, 03 289 26 50 of via Orfeoproducties via info@orfeo.be of 03 449 16 87

 

Programma:

Uit BWV 211: Ei, wie schmeckt die Coffee süsse

BWV 1038: Triosonate in G voor fluit, viool en bc: Largo, Vivace, Adagio, Presto

Uit BWV 202: Wenn die Frülingslüfte

Uit BWV 1009: Suite in C voor Cello solo: Courante, Sarabande, Bourée

Uit BWV 39: Höchster, was ich habe

BWV 1079: Sonata Sopr’il Soggetto Reale: Largo, Allegro, Andante, Allegro

Uit BWV 202: Phoebus eilt mit schnellen Pferden

Datum van het bericht: zaterdag 10 juni 2017