Naar inhoud
  • RSS
Nieuwsoverzicht

Vlaanderen Feest op 11 juli 2017!

Dit nieuwsbericht is niet actueel.
De Planeet

Edegem viert mee met Vlaanderen Feest op dinsdag 11 juli 2017!

Om 14 uur kan je genieten van de voorstelling De Planeet (5+), met in de hoofdrollen een acteur, een live muzikant, een pop en een sprekende rots.

Om 19 uur zetten we de meest verdienstelijke Edegemse vereniging 2017 in de bloemetjes. Om 20.30 uur sluiten we af met een show van Vitalski en muziekgroep Veston.

Wanneer? Dinsdag 11 juli 2017 om 19 uur / voorstelling De Planeet om 14 uur
Waar? Hangar 27, Parklaan 161
Prijs?  Gratis
Inschrijven voor De Planeet (5+) is gratis en kan via cultuur@edegem.be

 

DE PLANEET (5+)                                                                        
14 UUR

De Planeet is een spannende en fantasierijke figurenmusical met een vleugje humor en leuke songs met in de hoofdrollen een acteur, een live muzikant, een pop en een sprekende rots.

Ruimtevaarder Jim maakt met zijn raket een noodlanding op Mars en ontmoet er een buitenaards wezen met een heel, heel groot probleem. Samen gaan ze op zoek naar het orakel dat Jim moet vertellen hoe hij weer naar huis kan en hoe het wezen de planeet kan redden. Maar hebben ze genoeg tijd? De andere wezens zullen woedend zijn als ze ontdekken wat er gebeurd is… En is Jim wel op Mars geland of een klein beetje verder?

De Planeet is een muzikale kindervoorstelling over een interplanetaire vriendschap, het belang van samenwerken, de magie van de ruimtevaart en het behoud van de natuur.

 

UITREIKING PRIJS VOOR VERDIENSTE                                                                  
19 UUR
MET MUZANT

Een veelzijdige violiste vol passie en haar zoon die accordeon ‘ademt’ vormen het duo Muzant.

Ze strijken en trekken tot ze vanzelf vergroeien met de instrumenten en hun klank. Muziek is hun wezen en hun zijn. Nu eens broos en breekbaar, dan weer speels of virtuoos, maar altijd wordt het publiek meegenomen naar hun wereld van intens samenspel.

Bekende en minder bekende melodieën van overal zijn de bouwstenen voor hun kleurrijke voorstelling. Ze vullen het aan met beweeglijke pareltjes van eigen nummers. De muziekbeleving van Muzant vormt een streling voor ogen en oren die niemand onbewogen laat.

Zet je gemakkelijk en vergeet even al je zorgen met muziek van Muzant!

 

PINGUINS KUNNEN TOCH WEL VLIEGEN
20.30 UUR

MET DON VITALSKI, begeleid door muziekgroep VESTON

Don Vitalski speelt ‘Pinguïns kunnen toch wel vliegen’.

wisten jullie dat er in België iedere dag gemiddeld 230 baby's worden geboren?

wisten jullie dat een meloen eigenlijk geen fruitsoort is, maar een groente?

en dat het in zweden legaal is om wild te kamperen?

een mens kan nooit met zijn eigen tong zijn eigen ellenboog aanraken.

Shakespeare is gestorven op zijn verjaardag.

er is geen enkel woord dat rijmt op twaalf.

gebakken regenworm smaakt naar spek.

In een wervelende voorstelling van exact zestig minuten worden deze en andere wereldschokkende waarheden door don Vitalski met veel brio aan het publiek geserveerd. Jong en oud komt weer buiten als een wijzer mens, niet zonder flink wat te hebben afgelachen - maar vooral zonder één leugen te hebben moeten aanhoren. Want, inderdaad: pinguïns kunnen toch wél vliegen! (zij het liefst in een onderkoeld vliegtuig…)

 

Vitalski laat zich in deze show begeleiden door muziekgroep Veston.

Veston is het accoustisch project rond zanger/gitarist/bassist Steven van Gool. Ze brengen een luchtige mix van latinstijlen, gezongen in't Algemeen Verstaanbaar Kempisch. De teksten zijn vaak grappig maar zeker niet onbenullig! Een optreden van de bende wordt vaak een ware belevenis met intieme momenten afgewisseld met swingende danspassen.

Voorzien van houten dozen en een toeter brengt Veston brengt een luchtige en tropische mix van blues, gipsy en rumba in zijn eigen moedertaal.

Veston is:

Steven van Gool - Gitaar, Stem

Kris Van Hees - Blazer

Michel Spiessens - Bas

Jan Buzzi - Percussie

Jo Zanders - Percussie

 

Datum van het bericht: dinsdag 11 juli 2017