Naar inhoud

Praktisch

Cultuurdienst

Gemeentehuis
Gemeenteplein 1
2650 EdegemTel:  03 289 26 50
E-mail
 

Cultuurdienst

De cultuurdienst heeft als taak het lokaal cultuurbeleid uit te werken. Ze organiseert laagdrempelige activiteiten zoals tentoonstellingen, concerten, evenementen,...om zoveel mogelijk burgers de kans te geven in contact te komen met cultuur.

Daarnaast werkt de cultuurdienst zo veel mogelijk samen met de lokale culturele actoren en ondersteunt zij culturele projecten uit het verenigingsleven. Dit kan thematisch gebeuren, zoals de herdenkingsactiviteiten rond 100 jaar Groote Oorlog, of door het uitzonderlijk karakter van de activiteit voor de gemeente of de regio, zoals het tweejaarlijks Bachfestival.

Ook de actieve kunstenaar kan bij de cultuurdienst terecht voor ondersteuning via vzw Tentoonstellingshuis Hellemans. Het gemeentelijk kunstcentrum Huis Hellemans ontvangt reeds meer dan 30 jaar kunstenaars, die in zeer gunstige omstandigheden hun werk kunnen tonen.
Bovendien stelt de gemeente 14 ateliers ter beschikking aan lokale kunstenaars. Tweejaarlijks organiseert de gemeente de Week van de Amateurkunsten, waarbij kunst centraal staat.

Dienstgerelateerde onderwerpen

Fotoalbum